Az IKEA ikonikus és népszerű húsgolyója mellett a növényi golyót, mint az ikonikus termék teljesen új, hús kinézetű és ízű alternatíváját kellett bemutatnunk, amely sokak érdeklődését felkelti. Ezt annak ellenére kellett elérnünk, hogy a húsimádók gyakran kevésbé ízletesnek tartják a növényi alapú helyettesítő termékeket. Célunk az volt, hogy az emberek kipróbálják a terméket, miközben a környezettudatos fogyasztókat tájékoztatjuk a kisebb környezeti hatásokról.
A kampány belső célja az volt, hogy a dolgozók teljes körű információt kapjanak az új növényi golyóról, hogy minél többen megkóstolják, és a termék nagyköveteivé váljanak. Ezen felül a kampány arra is törekedett, hogy felhívja a figyelmet a növényi golyó mindössze 4 százalékos karbonlábnyomára, ami vásárlásra ösztönözheti a környezettudatos fogyasztókat.
Az új terméket minden előnyével együtt mutattuk be, a húsgolyó húsmentes alternatívájaként pozicionálva, de nem kifejezetten vegán termékként, mivel a célcsoportunk jóval szélesebb, mint a vegán közösség. Fenntarthatóság kompromisszumok nélkül. Belső kommunikációs eszközöket használtunk, mint például vaktesztelés a vállalati menzán, illetve fenntartható élelmiszerekkel kapcsolatos kvíz a belső online platformon.
Ezt az erőfeszítést kiterjedt médiakampány támogatta:
• Sajtókapcsolatok (sajtóközlemények, interjúk, infografikák, a magyar újságírók koordinálása)
• Sajtóesemény kerekasztal-beszélgetéssel és élő főzőshow-val az IKEA-ban, egy húsimádó gasztro influencer részvételével
• Fizetett médiapartnerség népszerű gasztroportállal, receptvideókkal
• Influencer együttműködés
• NGO együttműködés a "Felelős Étkezés Hősei" kezdeményezéssel
Ezáltal sikerült széles körben bemutatni a növényi golyó előnyeit és fenntarthatóságát.
Több mint 10 rangos újságíró és blogger vett részt az eseményen
Több mint 30 tudósítás készült
Interjúk készültek az IKEA munkatársaival (pl.: Forbes)
Az IKEA megszólalóinak aránya a megjelent cikkekben: 78%
Az influencerek csatornáinak összesített organikus elérése: több mint 1 000 000